Sisena jornada: SANT HILARI SACALM - OSOR

Osor al fons, des del coll de Llevanyes

Baixant a Osor

La riera d'Osor

El poble d’Osor, en plenes Guilleries, està situat 520 metres més avall que Sant Hilari, cosa que fa que aquesta sigui una etapa molt descansada i sense incidències. La més remarcable és la quantitat de giravolts que té la carretera per accedir-hi des de qualsevol dels extrems de la vall on està situat.
Després de sortir de Sant Hilari en direcció a Villavecchia, anem remuntant una pista cap al paratge conegut com el Subirà. Pel camí, a l’esquerra, hem deixat una curiosa làpida d’agraïment a Sant Miquel, bastant malmesa.
Deixem algunes desviacions a l’esquerra (en aquest sector hi ha una mica de confusió
entre la guia i els senyals que anem trobant). Un camí es desvia cap a Sant Miquel de les Formigues. La pista es fa ombrívola i va baixant, pel mig d’un espès bosc de faigs, fins al torrent de la Font del Gavatx. Remuntem per l’altra riba sense dificultats fins arribar al coll de Llevanyes, on escollim un racó per reposar forces i esmorzar.
Aquí comença el descens cap a Osor, primer fent unes marcades giragonses fins a la masia de la Riba d’Amunt, i després seguint la riera del Sot de la Noguerola que, passant per la Riba d’Avall, desaigua a la riera d’Osor.
Fotografia obligada al vell pont sobre aquesta riera, la més cabalosa de les Guilleries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada