Anirem per trams

El grup Marxaires Mataró-Canigó ha editat una guia del Sender GR 83, molt documentada pel que fa a tots els elements que composen el Camí del Nord: paisatge, flora, fauna, monuments... creiem, però, que queda bastant curta a l'hora de descriure alguns trams perdedors, sobretot a la zona del Montseny. De totes maneres, la guia és un company de viatge altament recomanable.
Ells divideixen la ruta en 10 etapes, sense que això sigui cap norma a seguir, ja que es poden augmentar o disminuir en funció dels caminants que la vulguin fer. En el nostre cas, marxaires de dissabtes al matí, hem anat subdividint les etapes més o menys per la mitad, tenint cura de fer-les acabar en llocs on els cotxes hi tinguessin accés. Així, acostumen a tenir una llargada de 12 a 15 quilòmetres i una durada d'unes tres hores de mitjana.

Moltes vegades ens servim dels cotxes particulars, però també hem llogat algun autocar que ens ha deixat a la sortida i recollit a l'arribada. Agraïm el bon humor i disposició dels conductors, moltes vegades desconeixedors del territori, si més no dels llocs més apartats de les rutes habituals.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada