Vuitena jornada: SANT MARTÍ SACALM- COGOLLS

La mola del Far, des de Sant Martí Sacalm

Tram molt senzill, amb una prolongada baixada des de Sant Martí Sacalm (806 m) fins a les Planes d’Hostoles (350 m) i una petita remuntada final fins a Cogolls.
Com sempre, per començar, foto de rigor a la que s’hi han afegit dos convidats inesperats, un parell de galls dindi que s’han acostat i s’han posat davant del grup molt “empavonats” per sortir a la foto.
Després de visitar la petita església romànica (s. XII) molt modificada, ha començat la rua. Al darrere, la vall del Ter, amb el pantà de Susqueda voltat de boires. Al davant, molt solellada, la gran depressió de la Garrotxa, amb la serralada pirinenca nevada al fons i el Canigó a la dreta, la nostra destinació. Una mica més avall, se'ns obre un petit mirador des d’on es veu el mar i bona part de l’Empordà, amb la serra del Montgrí i les Medes.
Agafem el camí que baixa i, passant pel costat de la Colònia del Noguer, divisem més avall Cal Parcers, masia situada en un lloc estratègic, amb gran extensions de terreny pla, una bassa molt gran i una vista preciosa. Hi arribem deu minuts després.
.
Amb la baixada el grup s’ha anat estirant. Sembla que comença a haver-hi gana i els del davant no paren. Després diran que cercaven el lloc adequat. El troben poc abans d’arribar a les Planes d’Hostoles: reagrupament i esmorzar.
Entrem a les Planes pel camí que va obrir l’antic carrilet que des de Girona pujava a Olot, ara anomenada via verda, molt transitada pels ciclistes. Passem per sota d’un pont i arribem a la carretera de Santa Coloma de Farners a Olot, la seguim al llarg del poble i, a la sortida, prenem a la dreta la que puja cap a Cogolls, uns tres quilòmetres i mig més amunt. Pujant, deixem a l’esquerra el Mas Farriol. Cogolls, algunes masies esparses i l’església romànica, pertany a les Planes. A la porta del petit cementiri, un advertiment: “Avui jo, demà tu”. Deixem-ho aquí.
.



Cogolls

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada